Meer Bewegen voor Ouderen

Bewegen is belangrijk, zeker als je ouder wordt. Het houdt u langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren worden sterker, de coördinatie verbetert en het bewegen heeft een gunstige invloed op diverse aandoeningen. Maar het is vooral ook leuk en gezellig, zeker als je het in groepsverband doet is het een leuke manier om in contact met anderen te komen. De lessen zijn afgestemd op de mogelijkheden en wensen van de deelnemers.

Meer Bewegen voor Ouderen is onderdeel van Cordaan Thuiszorg. We organiseren in heel Amsterdam - veelal in samenwerking met de stadsdelen - diverse bewegingsactiviteiten voor mensen van 55 - 100 jaar en voor mensen met chronische aandoeningen. De lessen vinden wekelijks plaats met uitzondering van de schoolvakanties en staan onder deskundige begeleiding: alle docenten hebben naast hun opleiding voor sportleraar, fysiotherapeut etcetera een speciale opleiding Meer Bewegen voor Ouderen gedaan.

Wilt u meedoen met Meer Bewegen voor Ouderen? Loop dan eens binnen voor een vrijblijvende kennismaking. U hoeft zich hiervoor niet van tevoren aan te melden. Op www.mbvo-amsterdam.nl vindt u een overzicht van de locaties en tijden. Wij kunnen u dit overzicht ook toesturen.

Voor meer informatie kunt u bellen met: (020) 886 10 70 of een email sturen naar: mbvo_amsterdam@hotmail.com

Vergoeding Zilveren Kruis Achmea
Als u verzekerd bent bij Zilveren Kruis Achmea (voorheen Agis) en een aanvullende verzekering hebt, komt u in aanmerking voor een vergoeding. De hoogte hiervan is afhankelijk van de aanvullende verzekering die u hebt. Sommige andere ziektekostenverzekeraars vergoeden onze cursussen ook. Neem contact op met uw ziektekostenverzekeraar voor meer informatie over vergoedingen.